Care este cel mai puternic tractor din lume?

Care este cel mai puternic tractor din lume?

De la aparitia primului tractor motorizat, in 1892, pana in zilele noastre, acest vehicul atat de util in agricultura si industrie a reusit sa evolueze constant. La inceput, tractoarele erau utilaje simple, cu motoare de pana in 20 de cai putere, care erau privite cu neincredere de oameni.

Lucrurile au evoluat destul de mult insa, si au dus la aparitia unor adevarati giganti.

Recent, s-a facut un clasament privind cele mai puternice tractoare din lume, iar titlul a fost luat de Case IH Quadtrac 620, un utilaj cu o putere uriasa, de 628 de CP ( care la nevoie poate furniza chiar si 692 CP), ce a reusit sa depaseasca o multime de asteptari.

Case IH Quadtrac 620, un tractor care foloseste o multime de tehnologii si standarde moderne

 Tractoare QUADTRAC

Primul titlu castigat de acest tractor a fost “Utilajul agricol al anului 2014″, iar acesta a fost castigat datorita unui sasiu ranforsat cu senile independente si a tehnologiilor moderne folosite in zona motorului.

Dintre acestea, tehnologia Hi-eSCR este cea care atrage cel mai tare, deoarece eficientizeaza foarte mult conversia de noxe si in acelasi timp, reuseste sa sporeasca randamentul de lucru.

Cei care isi doresc un astfel de tractor nu trebuie sa opteze neaparat pentru varianta de putere de 628 de cai. Exista si variante de 470, 500, 540 sau 580.

Este adevarat ca  Case IH Quadtrac 620 nu este tocmai cel mai puternic tractor, ci doar cel mai puternic tractor care poate sa fie achizitionat. Cel mai puternic tractor din lume este  BIG BUD 16V-747. Acesta are 900 de cai putere si dimensiuni generoase: 4.7 metri inaltime, 8.69 metri lungime si 6.35 metri latime.

Tractorul american a fost produs pentru o familie de fermieri care cultivau bumbac, in anul 1977 si a costat 300 000 de dolari. Astazi este inca in functiune, insa nu mai este utiliazat, fiind expus in muzeul Heartland din Iowa.

Cei care isi doresc tractoare foarte puternice nu trebuie sa opteze neaparat pentru varianta celor de la Case si nici sa viseze la un Big Bud. Exista o multime de alti producatori care ofera tractoare excelente. Printre numele foarte atractive se numara John Deere 9570 RT, Versatile 610 DT sau New Holland T9.700, tractoare aflate in topul celor mai puternice din lume, care pot ajuta extrem de mult in agricultura, constructii si industrie.

Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns