Cate tractoare sunt in Romania si cate dintre ele sunt produse in tara?

Cate tractoare sunt in Romania si cate dintre ele sunt produse in tara?

In Octombrie 2018, o fabricuta din Reghin a reusit sa demareze proiectul Tagro, un tractor 100% romanesc la a carui constructie au participat 50 de ingineri romani si a carui destinatie sunt fermele mici si mijlocii din Romania.

Desi exista varianta acestui tractor romanesc, se pare ca in Romania majoritatea tractoarelor provin din import. Cu toate astea insa, sunt sanse mari ca Tagro sa castige teren, in conditiile in care modelele sale acopera o varietate mare de puteri si sunt ieftine in reparatii si utilizare.

Se pare ca pretul de pornire pentru un tractor produs la IRUM Reghin este de 34.500 de euro iar incepand cu aprilie 2019 productia va creste sistematic: in primul an 200 de tractoare, in al 2-lea an 300 de tractoare iar in urmatorii ani de la 500 de tractoare in sus.

Cate tractoare sunt astazi in Romania?

Se pare ca exista peste 200 000 de tractoare, cu aproape 70 000 mai multe decat erau in 1989. Cresterea numarului de tractoare este bazata pe costurile din ce in ce mai mici si pe faptul ca din ce in ce mai multi investitori privati isi permit sa investeasca in tehnologie.

La ora actuala, un tractor reuseste sa acopere aproximativ 47 de hectare de teren agricol, ceea ce este destul de bine, insa exista loc de mai mult. Tocmai de aceea, productia de tractoare romanesti pare a nu fi suficienta.

 Imagini pentru tractoare romania

Romania, o relatie foarte apropiata cu tractoarele

Desi majoritatea tractoarelor din Romania sunt venite din strainatate iar numarul de tractoare produse anual in tara nu depaseste 200 momentan, relatia tarii noastre cu tractorul este una foarte veche si este strans legata de UTB ( Uzina Tractorul Brasov) .

Compania Brasoveana a inceput sa in 1925 cu productie de avioane, ca mai apoi, in 1946 sa fie orientata spre productia de tractoare. Pana in 2002, compania avea o capacitate de productie uriasa, de pana la 32000 de tractoare pe an. Din pacate, in 2007 compania a fost vanduta iar productia de tractoare din Romania a disparut pana la aparitia Tagro.

Cu siguranta, productia de tractoare poate sa fie o activitate extrem de profitabila, in conditiile in care nu doar in Romania, ci si in intreaga lume, agricultura este din ce in ce mai dezvoltata iar cererea este in crestere.

Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns