Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi un tractor second hand?

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi un tractor second hand?

Agricultura este esentiala pentru orice societate si poate sa fie o sursa excelenta de venit pentru cei care iubesc sa lucreze pamantul.

Daca in trecut agricultura era realizata manual, eventual cu ajutorul animalelor, astazi procesul este mult mai simplu si poate sa fie realizat cu ajutorul unui tractor. Din nefericire, un tractor scump este destul de costisitor, insa exista numeroase tractoare second hand care pot face o treaba excelenta.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un tractor second hand?

Daca vrei sa te orientezi spre un tractor second hand, atunci cand il achizitionezi trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri:

1. Puterea tractorului. Exista diverse variante de putere. Daca ai un teren de dimensiuni reduse si nu vrei sa faci munci agricole foarte variate, o putere mai mica este potrivita. Daca, in schimb, vrei sa faci agricultura la nivel profesionist, este bine sa te orientezi spre un tractor puternic.

2. Istoricul tractorului. Este important sa urmaresti numarul de ore de functionare pe care le-a avut tractorul, varsta utilajului sau istoricul sau: tipul de munca la care a fost folosit, numarul de proprietari pe care l-a avut sau alte detalii. In functie de toate aceste criterii, poti sa preconizezi care este durata de viata a tractorului, fara a apela la piese de schimb si la investitii majore.

3. Gradul de uzura. De multe ori, dupa o utilizare indelungata tractoarele dau semne de uzura. Este bine sa urmaresti daca exista semne de sudura, daca exista lovituri sau rupturi ale tractorului.

4. Dotarile pe care le are. Tractoarele moderne pot avea tot felul de dotari interesante si iti pot permite sa faci diverse tipuri de munca. Analizeaza cu atentie specificatiile si asigura-te ca dotarile te ajuta in munca pe care o depui.

5. Brandul care l-a construit. Conteaza foarte mult si cine a construit tractorul. Exista cateva branduri foarte populare in randul agricultorilor, remarcabile prin rezistenta si puterea lor. Informeaza-te in legatura cu brandurile si alege varianta care crezi ca va rezista cel mai mult si isi va face treaba foarte bine.

Investitia intr-un tractor este una mare. Este motivul pentru care trebuie sa acorzi atentie fiecarui detaliu. Odata achizitionat, acest utilaj iti poate scurta foarte mult timpul de munca si te poate ajuta sa ai o productie serioasa, asadar merita sa acorzi timp suficient achizitiei.

Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns