Ce trebuie sã stiti despre tractoarele utilitare?

Ce trebuie sã stiti despre tractoarele utilitare?

 În prezent existã o mare varietate de tractoare utilitare. A decide ce tractor este potrivit pentru tine depinde de modul în care intentionezi sã îl folosesti. Tractoarele utilitare sunt grozave dacã locuiesti într-o fermã micã sau dacã nevoile de întretinere a terenului sunt prea complicate încât doar un tractor de grãdinã sau un tractor compact sã se poatã descurca.

  Conducerea unui tractor utilitar nu este atât de dificilã pe cât ar pãrea. Pentru a conduce una dintre aceste masini, trebuie sã stii cum sã gestionezi o transmisie manualã. În ultimii ani, totusi, tot mai multe tractoare utilitare au fost realizate cu transmisii continue variabile (CVT). Dacã stiti sã conduceti o masinã ce beneficiazã de transmisie automatã, nu veti avea nicio problemã cu gestionarea unui CVT. Un alt factor cheie în alegerea unui tractor utilitar este cantitatea de putere de care aveti nevoie. Cuplul este puterea pe care un motor o furnizeazã accesoriilor unui tractor utilitar. Cu cât este mai mare un cuplu al motorului, cu atât este mai eficient în furnizarea energiei la viteze mici. Mai multã eficientã se traduce prin mai putinã uzurã a motorului.

  Principala diferentã între tractoarele utilitare si tractoarele de grãdinã este cã accesoriile utilitare vã permit sã faceti mult mai mult decât credeti. Desi aceste atasamente sunt grele, sunt destul de simplu de instalat si dezinstalat. Toate dispozitivele de prindere ale tractorului sunt prevãzute cu o prizã de putere (PTO) si un cârlig în trei puncte. Un alt lucru care diferentiazã un tractor utilitar este puterea sa extraordinarã, din cauza cãreia trebuie luate anumite mãsuri de sigurantã înainte de a-l utiliza. În cele din urmã, este o idee bunã sã cumpãrati un tractor care blocheazã automat contactul odatã ce PTO-ul a fost activat.

 tractor

Dacã sunteti destul de ocupat în grãdinã, mai devreme sau mai târziu, trebuie sã se întâmple – ambitiile dumneavoastrã vã vor depãsi muschii si veti fi nevoiti sã vã achizitionati un „ajutor”. Din fericire, atunci când vine vorba de agriculturã, de fermã sau chiar de îngrijirea de rutinã a gazonului, este nevoie de mult ajutor – un ajutor metalic mare, adesea într-o anumitã nuantã de verde.

Bonus: Faceti bani în plus! Vecinii dvs. au nevoie de toate aceleasi munci efectuate si este posibil sã nu aibã masina versatilã în care ati investit cu întelepciune. Dacã aveti timp, faceti publicitate serviciilor dvs. si generati bani pentru a investi în echipamente noi.

În timp ce puteti asocia tractoarele doar cu ferme mari, cert este cã acestea dispun de toate formele si dimensiunile. Sansele sunt, chiar dacã detineti doar câtiva acri, sã existe o serie de tractoare care ar putea sã vã usureze cu mult viata. Iar utilitatea unui tractor depãseste cu mult câmpurile de arat si prelucrat. Odatã cu proliferarea de atasamente disponibile, tractorul utilitar din ziua de astãzi se poate descurca cu orice, de la mutarea si rãspândirea deseurilor de grajd, curãtarea zãpezii, sãparea, si, da, pânã la prelucrarea solului. Desigur, cu atâtea tractoare capabile sã se ocupe de toate aceste sarcini,  gãsirea unui tractor potrivit pentru nevoile dvs. poate fi putin cam dificilã. 

Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns