Cum pot fi clasificate tractoarele

Cum pot fi clasificate tractoarele

Tractorul este un vehicul extrem de interesant, care ruleaza fie ;pe roti, fie pe senile si poate sa execute tot felul de operatii tehnologice interesante. Istoria tractorului incepe in secolul XIX si reuseste sa dezvolte o multime de tipuri de vehicule de acest fel, care mai de care mai ineresante.

Cum pot fi clasificate tractoarele?

1. Dupa scopul pe care il au. Pe piata exista tractoare care au destinatie generala, folosite pentru arat, cultivat, semanat sau recoltat. De asemenea, exista tractoare universale, destinate tot lucrarilor de destinatie generala, insa mai performante decat primele si tractoarele specializate, gandite pntru executarea unor activitati specifice.

2.Dupa tipul de rulare si de propulsie. Exista tractoare pe roti cu una, doua sau 3 punti, tractoare pe senile sau semisenile. Transmisia poate sa diferentieze si ea destl de mult tractoarele intre ele, existand variante cu transmisie mecanica, hidromecanica, hidrostatica, electrica sau electromecanica. Nu in ultimul rand, pot fi descoperite tractoare cu putere foarte variata, de la 2 pana la 350 Kn.

3. Dupa utilajele pentru tractare folosite. In cele mai multe cazuri, tractoarele sunt folosite cu divverse echipamente produse de uzine. Acestea pot fi atasate, remorcate sau semiremorcate si au rolul de a duce la bun sfarsit o anumita misiune. Printre utilajele cu care se pot cupla tractoarele se numara plugurile, semanatoarele, stropitoarele, grebele rotative, cultivatoarle, remorcile sau masinile de fertilizat. De fapt, acesta este marele avantaj al unui tractor: poate sa fie folosit cu zeci de utilaje si sa duca la bun sfarsit zeci de lucrari agricole. Practic, este o adevarata mina de aur intr-o gospodarie agricola, unde plate planta, ara, curata sau remorca diverse lucruri.

Motorul poate sa diferentieze si el tractoarele, in functie de mai multe criterii. Practic, tipurile de tractoare ajung sa numere zeci de modele datorita motorului, care poate sa aiba mai multe sau mai putine curse ale pistonului, poate sa aiba cilindrii dispusi intr-un mod diferit, de la caz la caz si poate sa dispuna de fel de fel de tehnologii de depoluare a gazelor de esapament.

Atuncic and ai in vedere achizitia unui tractor este bine, asadar, sa te informezi. Optiunile de pe piata sunt nelimitate, insa trebuie sa alegi acel utilaj care poate sa iti raspunda tuturor cerintelor fara niciun fel de problema. Gasesti tractoare cu o varietate mare de preturi, care pleaca de la doar cateva mii de lei second hand si ajung la cateva zeci de mii de euro de la marile branduri ale lumii.

Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns