Cum sã mentii un tractor în stare bunã

Cum sã mentii un tractor în stare bunã

Tractoarele sunt echipamente extrem de utile, iar cu întretinerea potrivitã, pot functiona ani de zile cu foarte putine probleme. Deoarece existã atât de multe tipuri diferite de tractoare cu aplicatii specifice, întretinerea poate varia foarte mult de la un tractor la altul. Cu toate acestea, existã anumite lucruri universale pe care le puteti face pentru a vã ajuta sã garantati o viatã lungã si utilã pentru tractorul dvs..

 1. Familiarizati-vã cu manualul tractorului

 Existã multe tipuri diferite de tractoare pe piatã, cu o mare varietate de aplicatii si accesorii asociate. Pentru a vã asigura cã vã întretineti în mod corespunzãtor marca si modelul specific de tractor, ar trebui sã cititi manualul care a venit odatã cu acesta. Multe tractoare necesitã tipuri specifice de lubrifianti si fluide hidraulice pe care le puteti identifica în manual. Utilizarea unui tip gresit poate deteriora tractorul. Dacã nu aveti un manual pentru tractorul dvs., puteti gãsi informatiile pe site-ul web al producãtorului.

 2. Oferiti-i tractorului o inspectie vizualã.

Înainte de a începe orice întretinere planificatã a tractorului dvs., întoarceti totul cu susul în jos pentru a vedea dacã ceva aratã excesiv de uzat, rupt sau murdar. Multe tractoare model mai noi au chiar ferestre din plastic pe rezervoarele de lichid pentru a verifica lucruri precum nivelurile de lichide hidraulice.

Faceti tractorului dvs. o inspectie vizualã înainte si dupã fiecare utilizare. Retineti toate problemele pe care le identificati pentru a vã asigura cã le rezolvati înainte de urmãtoarea utilizare.

 3. Verificati presiunea în anvelope

 Utilizati un manometru de presiune pe fiecare anvelopã si comparati-l cu presiunea din pneu scrisã pe peretele lateral. Anvelopele pentru tractoare pot dura ani de zile, însã conducerea unui tractor cu anvelope prea umflate poate strica peretele lateral. Anvelopele umflate vor determina, de asemenea, tractorul sã ardã mai mult combustibil decât în mod normal.

 4. Testati luminile

 Este posibil ca unele tractoare sã nu fie echipate cu niciun fel de lumini, în timp ce altele ar putea avea un sistem extins de iluminare care include semnalele de rotatie si iluminarea interioarã. Verificati toate luminile dupã fiecare utilizare a tractorului, astfel încât sã puteti rezolva problemele electrice pe mãsurã ce apar. Dacã o luminã nu reuseste sã functioneze, este posibil ca un bec sau o sigurantã sã trebuiascã a fi înlocuite. Dacã niciunul dintre acestea nu rezolvã problema, este posibil ca tractorul dvs. sã aibã nevoie de consultatie profesionalã.

5. Verificati centurile si furtunurile

 La fel ca într-o masinã, motorul unui tractor se bazeazã pe o serie de furtunuri de cauciuc si de obicei cel putin o centurã. Inspectati toate componentele din cauciuc pentru a vedea semne de uzurã sau deteriorare. Componentele uzate în exces trebuie sã fie înlocuite.

 6. Înlocuiti filtrul de aer dacã este necesar

 În functie de mediul în care folositi tractorul, este posibil sã fie nevoie sã vã schimbati filtrul de aer mai mult sau mai putin frecvent. Localizati filtrul de aer utilizând manualul de utilizare al tractorului, apoi inspectati-l vizual. Dacã este într-adevãr murdar, ar trebui înlocuit. Nu existã nicio regulã realã în legãturã cu filtrele de aer; ar trebui sã fie înlocuite dacã par foarte murdare.

 7. Testati sistemul hidraulic

 Aveti nevoie de instrumente specializate pentru a verifica sistemul hidraulic al tractorului. Dacã aveti un montaj corect al cuplajului si un manometru, îl puteti conecta la oricare dintre porturile negre ale sistemului hidraulic în timpul functionãrii si puteti compara aceastã cifrã cu specificatiile corecte prezentate în manual.

Cele mai multe dintre aceste nevoi de întretinere sunt cel mai bine efectuate o datã pe an, ca parte a unei parcurgeri minutioase. Cu toate acestea, verificati uleiul în mod regulat si schimbati-l când devine negru. Verificati, de asemenea, centurile si sistemul hidraulic în mod regulat.

Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns