Lucruri cat se poate de interesante despre tractoare

Lucruri cat se poate de interesante despre tractoare

Tractorul este unul dintre cele mai interesante vehicule pe care le foloseste societatea noastra si a reusit, de-a lungul celor cateva zeci de ani de viata, sa schimbe in totalitate conceptul de agricultura.

Exista nu mai putin de 10 milioane de tractoare in intreaga lume iar numarul lor creste considerabil.

Daca esti curios in legatura cu modul in care functioneaza un motor tractor, cu istoria acestui vehicul si alte lucruri interesante despre el, iata o lista cu cele mai interesante informatii pe care trebuie sa le cunosti.

1. Termenul de tractor a fost adoptat in toate limbile si isi are oriiginea in Anglia. Acesta vine de la ” traction engine” si a aparut la jumatatea secoluluui 18.

2. Primul tractor propulsat de un motor cu combustie interna a fost folosit in America la inceputul anilor 1900. A fost si momentul in care intreaga agricultura a inceput sa devina extrem de performanta.

3. Pana la motorul cu ardere interna, tractoarele erau ceva mai simple si erau propulsate de un motor cu aburi. Puterea nu era atat de mare, insa agricultorii erau multumiti deoarece puteau sa duca la bun sfarsit multe activitati agricole, intr-un timp foarte scurt. Totusi, comparate cu un tractor de astazi, tractoarele cu aburi erau uriase si greoaie, foarte dificil de folosit.

4. Ford a produs la inceput tractoare, pana sa ajunga un urias producator de automobile. In 1923, compania americana detinea 75% din piata de tractoare din Statele unite. Totusi, pana in 1923 cei de la Ford au renuntat la tractoare si s-au focusat exclusiv pe automobile.

5. Revolutia agricola din anii ’20 din America s-a datorat tractoarelor din ce in ce mai ieftine si mai mici. In acea perioada existau peste 150 de companii care fabricau tot felul de masini de acest fel, iar agricultorii au inceput sa isi permita sa le achizitioneze. Chiar si cei cu terenuri mici au auns sa aiba tractoare si sa isi imbunatateaca in mod considerabil productia.

Nu ii acordam foarte mare atentie, insa tractorul este una dintre cele mai importante inventii ale societatii moderne. Fara un astfel de utilaj multe dintre tehnologiile pe care le avem la dispozitie s-ar putea sa nu fi existat, deoarece multi dintre inventatorii moderni cel mai probabil ca s-ar fi focusat pe productia agricola, in loc de a gasi tot felul de idei inovatoare.

Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns