Tagro, primul tractor romanesc produs dupa 10 ani

Tagro, primul tractor romanesc produs dupa 10 ani

O buna perioada de vreme, Romania a reusit sa fie unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata atunci cand a fost vorba despre productia de tractoare.

In ultimii 10 ani insa, lucrurile au luat o turnura negativa, iar productia de tractoare a ajuns sa fie inexistenta.

Din fericire, in 2018 a fost prezentat un nou tractor romanesc, care in 2019 a inceput sa fie produs in serie.

Tagro (Tractor Agricol Romanesc) este un produs foarte atractiv pentru agricultorii mici si mijlocii, gandit in asa fel incat sa faca fata provocarilor actuale. Acesta se remarca printr-o serie de particularitati:

tagro-tractor-romanesc
Sursa poza: Mediafax
  1. Are un raport calitate-pret cat se poate de competitiv. Costul unui tractor este de aproximativ 35000 de euro, iar optiunile de putere sunt variate: 86, 95 si 102 CP;
  2. Are o multime de dotari moderne. Este un tractor ce poate fi controlat prin comenzi radio, este echipat cu aer conditionat si are o multime de dotari destinate confortului. Astfel, scaunul operatorului are perna de aer si centura de siguranta, iar geamurile sunt dotate cu spalator si cu posibilitatea de degrivare.
  3. Dispune de o transmisie mecanica cu 12 viteze si cu inversor;
  4. Este compact si usor de manevrat. Transmisia mecanica este foarte confortabil de utilizat, ceea ce face acest tractor ideal, chiar si pentru incepatori;
  5. Are un sistem de tractiune integrala, 4 x 4 si este echipat cu un motor diesel cu 4 cilindri, in 4 timpi. Capacitatea sa cilindrica este de 3.387 cmc.

Istoria companiei Irum

Tractorul Tagro este produs de catre IRUM, o companie infiintata inca din 1953, care incepand cu 1969 a produs tractoare forestiere, cunoscute sub denumirea de TAF.
TAF-ul a continuat sa fie produs de-a lungul timpului, deoarece compania IRUM a fost achizitionata de Maviprod si a fost imbunatatita considerabil din punct de vedere tehnologic.

Astazi, IRUM produce tractoare de foarte buna calitate si isi desfasoara activitatea in 3 tari: Romania, Ungaria si Republica Moldova.

Cu siguranta, noul tractor agricol Tagro are toate sansele sa fie unul dintre cele mai importante elemente de export din Romania, in conditiile in care a lasat o impresie excelenta tuturor agricultorilor care l-au testat.

Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns