Vrei sa iti iei tractor? Iata ce trebuie sa ai in vedere!
©Tim Scrivener Photographer 07850 303986 ....Covering Agriculture In The UK....

Vrei sa iti iei tractor? Iata ce trebuie sa ai in vedere!

Tractorul este o investitie extrem de inteligenta pentru toti cei care detin o bucata de teren si isi doresc sa o valorifice. Este un utilaj cu care se poate ara, se poate cara, se poate semana si se pot face o multime de alte munci agricole.

Investitia intr-un tractor nu este mica, insa. Daca vrei sa cumperi un alt utilaj, este bine sa stii cum sa il ingrijesti, pentru a te putea bucura cat mai mult timp de el.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuei sa le ai in vedere atunci cand ai un tractor?

  1. Fluidele. La fel ca si in cazul unui automobil, fluidele sunt esentiale. Acestea ajuta piesele sa functioneze corect, fara a se uza foarte repede. Este bine sa ai in vedere toate fluidele, insa cel mai important este sa acorzi atentie uleiul de motor. Acesta trebuie sa fie de foarte buna calitate si sa fie schimbat o data la 6 luni. Schimbarea uleiului se face mult mai repede decat la automobile, deoarece solicitarea tractorului este mult mai mare decat in cazul automobilelor.
  2. Anvelopele. Putini sunt cei care acorda atentie anvelopelor. Totusi, acestea sunt extrem de importante, deoarece pot decide consumul tractorului si durata de viata a utilajului. Anvelopele cu presiune corecta pot avea un impact pozitiv asupra consumului si de asemenea, pot ajuta la evitarea accidentelor.

    Tractor, Agricultural Machine, Agriculture, Tractors

  3. Motorul. Este partea centrala a tractorului. Acesta trebuie sa fie monitorizat cu atentie, sa i se schimbe piesele ori de cate ori este nevoie si sa fie curatat. Ai mereu in vedere un magazin de piese de tractor in care sa ai incredere, nu incerca sa folosesti tractorul pentru treburi la care motorul nu poate face fata si monitorizeaza cu atentie fiecare zgomot si fiecare semn ce poate fi dat de o defectiune.
  4. Depozitarea. Niciun tractor nu este utilizat continuu. Pe timp de iarna, spre exemplu, tractoarele sunt depozitate in hambare, atata vreme cat nu sunt folosite la deszapezire. Incearca sa depozitezi utilajul intr-un loc cat mai uscat si asigura-te ca nu este murdar cu resturi de cereale. Daca este murdar, sunt sanse mari sa atraga soricei, care nu se sfiesc sa roada cabluri si sa creeze pagube.
  5. Curatenie. Dupa fiecare utilizare, tractorul trebuie sa fie curatat cu atentie.Un tractor curat are mult mai multe sanse sa functioneze corect pentru multa vreme.
Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns