Cele mai intalnite tipuri de tractoare agricole

Cele mai intalnite tipuri de tractoare agricole

Tractoarele sunt utilaje care pot fi folosite la foarte multe activități: cultivarea pământului, recoltare, transport, hranire animale, deszapezire, irigatii, aplicare de ingrasamant, manipularea materialelor, etc.

Toti cei care au un teren agricol ar trebui sa aiba in vedere achizitia unui tractor, in conditiile in care acesta poate duce la economii substantiale de timp, de efort si de bani.

Nu orice tractor este bun pentru oricine. Din aceste motiv, de-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de tractoare din care poti alegi. Acestea difera in functie de marime, constructie si dotari si pot raspunde cu succes unui numar mare de cerinte.

tractor

Inainte de a achizitiona un tractor este bine sa iti pui o serie de intrebari referitoare la ceea ce vei face cu el:

  1. Care este activitatea principala pe care o va avea utilajul?
  2. Cat dureaza procesul de activitate pe care urmeaza sa il faca?
  3. Cate hectare de pamant trebuie sa lucrezi?
  4. Care sunt conditiile pe care le ofera solul?

In functie de raspunsul la aceste intrebari, vei descoperi mai multe tipuri de tractoare, care mai de care mai interesante. Acestea se impart in functie de urmatoarele criterii:

  1. Constructia instalatiilor hidraulice. Exista tractoare cu elemente separate, tractoare monobloc si tractoare semibloc.
  2. Turatia pe care o are tractorul. Exista tractoare cu turatie normala, care au putin peste 100 de cai putere si undeva intre 540 si 1000 de rotatii pe minut, tractoare cu turatie variabila, in care turatia este proportionala cu viteza de deplasare si tractoare cu turatie mixta.
  3. Modul de deplasare. Este unul dintre cele mai importante criterii pe care le poti avea in vedere. Poti opta pentru tractoare cu senile, care asigura o tractiune sporita, o eficienta energetica mare, posibilitatea de deplasare pe teren accidentat sau distributia corecta a greutatii si poti alege tractoare cu roti, care au un cost scazut, pot circula cu o viteza mai mare, sunt usor de manevrat si au o greutate redusa.
  4. Marca. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe marci de tractoare, unele evidentiindu-se prin eficienta de care dau dovada. John Deere, Case IH, New Holland sau chiar Lamborghini sunt branduri de renume. Este foarte important ca atunci cand alegi un brand sa te orientezi atat in functie de eficienta pe care o asigura, cat si in ceea ce priveste costul pieselor de schimb si procesul de intretinere.
Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns