Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti cumperi un tractor?

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti cumperi un tractor?

Tractoarele sunt utilaje fara de care agricultura sau zootehnia nu ar putea avea eficienta pe care o au astazi. Daca la inceput tractoarele erau folosite doar de catre marii investitori, astazi ele pot face parte din orice gospodarie si pot ajuta orice om sa abordeze sarcinile de pe camp fara effort.

Achizitia unui tractor reprezinta o investitie mare, asadar, daca iti doresti un astfel de utilaj va trebui sa  tii cont de cateva criterii, pentru a avea garantia ca faci o achizitie inteligenta.

Tractor nou sau second hand?

Depinde foarte mult ce iti doresti de la utilaj si cat ai de gand sa il folosesti. Daca vrei un tractor pentru mica ferma de familie, un tractor second hand, cu maxim 5 ani vechime, achizitionat de la ferme mari care isi reinnoiesc flota o data la 5 ani pare a fi achizitia inteligenta.

Daca ai planuri mari, este bine sa optezi pentru un tractor nou. In ultima vreme, dealerii iti ofera inclusiv varianta de buy-back, asadar, investitia intr-un tractor nou poate sa fie amortizata daca ai unul vechi la indemana.

Ce anume faci cu tractorul?

Inainte de a achizitiona un tractor este bine sa anzalizezi cu atentie suprafata pe care urmeaza sa lucrezi si modul in care urmeaza sa il exploatezi. Ai nevoie de functii diferie daca lucrezi campul sau daca il folosesti in zootehnie.

Cel mai bine este sa vorbesti cu un dealer, sa ii spui ce vrei sa faci cu utilajul si sa astepti recomandari.

Pentru a avea confort cat mai mare, poti cauta tractoare moderne, cu aer conditionat, cu scaun confortabil, cu zgomot cat mai putin in cabina si cu diverse alte functii moderne. Ceea ce primeaza insa, trebuie sa fie eficienta: greutatea, cuplul sau puterea sunt caracteristicile pe care trebuie sa le cauti.

Beltsville, Maryland, Câmp, Porumb, Tractor, Combina

De unde il cumperi?

Nu in ultimul rand, trebuie sa te asiguri ca il cumperi de la un dealer care iti poate oferi asistenta. Proximitatea fata de dealer poate sa fie un urias avantaj in momentul in care utilajul are o problema. In plus, un dealer care iti ofera asistenta de buna calitate te poate ajuta sa achizitionezi tractoare bine echilibrate in ceea ce priveste raportul dintre calitate si pret si de asemenea, iti poate recomanda magazine de piese sau diverse service-uri, atunci cand ai nevoie de ele.

Like & Follow:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns